Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje najnowsze odkrycie. Ziemniaki obtoczone w bułce tartej które, w połączeniu z sosem czosnkowym czy kwaśnym mlekiem, mogą stanowić samodzielne danie. Doskonale sprawdzą się również jako dodatek do mięsa. Ja akurat podałam je ostatnio z czerwonym barszczem i tą wersje także gorąco polecam.
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 29
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4532
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 380
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 54
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 29
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4532
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 380
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 54
Składniki
Ziemniaki myjemy, obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki. Tak przygotowane ziemniaki wkładamy do miski, dodajemy czosnek niedźwiedzi, oliwę z oliwek, bułkę tartą i sól do smaku. Całość mieszamy do momentu, aż ziemniaki równomiernie pokryją się przyprawami wymieszanymi z bułką tartą. Przygotowujemy blaszkę do pieczenia, najlepiej tą z wyposażenia piekarnika, wykładamy ją folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Ziemniaki układamy na blaszce, pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 30 minut. Smacznego.