Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny likier jajeczny, idealny na babski wieczór- lub jako dodatek do deserów.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1529
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1529
Składniki
Utrzeć żółtka ,cukier i cukier waniliowy aż do jednolitej masy(najlepiej w malakserze).Następnie dodawać mleko skondensowane .Po wymieszaniu składników stopniowo dolewać spirytus ciągle mieszając.Tak wymieszane składniki wstawiamy na 24 godziny do lodówki. Możemy połowę odlać i dodać kakao ,wtedy otrzymujemy likier kakaowy -ale ja osobiście wolę taki"zwykły" PS.Z tej ilości składników wychodzi około 2,5 litra wspaniałego ajerkoniaku.Jest to chyba najlepszy przepis jaki dotąd znałam .Smacznego !!