Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia i biała czekolada to doskonałe polaczenie smakowe i świetny napój na chłodne jesienno-zimowe dni. Taki napój to idealny początek dnia.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3144
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 271
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1411
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6477
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 224
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3144
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 271
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1411
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6477
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 224
Składniki
Napój możemy zrobić na dwa sposoby. 1. Czekoladę łamiemy na drobne cząstki i przekładamy do większej miski. Podgrzewamy mleko z puree, przyprawami i wanilią. Gdy zawrze zdejmujemy z ognia i zalewamy czekoladę. Mieszamy do rozpuszczenia się czekolady. Przelewamy do szklanek. 2. Po zagotowaniu mleka przelewamy je przez sitko do miski z czekoladą. Napój jest bardziej klarowny, rzadszy ale i słodszy.
My wolimy 1 sposób, szkoda wyrzucać pyszne puree.