Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa alternatywa dla sklepowych napojów, czyli kompot z winogron. Najlepiej smakować będzie oczywiście ten przyrządzony z owoców w naszego ogrodu. Świetnie sprawdzi się również podczas jesienno-zimowych miesięcy. Do jego przygotowania potrzebujesz jedynie trzech składników.
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 259
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1391
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6467
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 208
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 259
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1391
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6467
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 208
Składniki
Winogrona umyj i osusz, włóż do wyparzonych i czystych słoików do 3/4 ich wysokości.
Wsyp po jednej dużej łyżce cukru. Słoiki uzupełnij gorącą, przegotowaną wodą. Następnie dobrze je zakręć i dokładnie potrząśnij słoikiem, aby cukier się rozpuścił.
Na spód dużego garnka ułóż ściereczkę, słoiki wstaw pokrywkami do dołu. Zalej wodą do 2/3 wysokości słoików. Pasteryzuj przez kwadrans od zagotowania wody.