Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosta i szybka nalewka świąteczna
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 179
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 598
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 68
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1564
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 179
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 598
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 68
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1564
Składniki
miód przekładamy do słoika, w którym będziemy nastawiali nalewkę, zalewamy połową spirytusu i blendujemy, aż miód się rozpuści, dolewamy resztę spirytusu i mieszamy
dodajemy cynamon, wanilię i goździki
cytrynę myjemy, sparzamy i kroimy w cienkie plastry (odrzucając końcówki) i wkładamy do słoika, słoik zakrywamy i odstawiamy na tydzień
po tygodniu nalewkę zlewamy do butelek (odcedzając przez gęste sitko lub filtr do kawy), do każdej z butelek wrzucamy kawałek wanilii, odstawiamy do świąt w suche i ciemne miejsce, no i gotowe, smacznego ;-)