Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną nalewkę pomarańczową z dodatkiem kawy
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 163
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 562
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1521
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 163
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 562
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1521
Składniki
W pomarańczach robimy 3 nacięcia na ok 1cm.
Do każdego nacięcia dodajemy 3-4 ziarenka kawy
Pomarańcze umieszczamy w dużym słoju i zalewamy 0,7l spirytusu. Odstawiamy na 3-4 tygodnie
Po tym czasie spirytus przelewamy, a pomarańcze wyciskamy z soku i łączymy ze spirytusem.
W 0,3ml wody rozpuszczamy 100-150g cukru, w zależności jak mocno słodka ma być nalewka.
Całość łączymy, przecedzamy, filtrujemy i przelewamy do butelek. Z degustacją nalewki najlepiej wstrzymać się minimum miesiąc, ale im dłużej postoi tym jest lepsza.
Smacznego