Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta idą, więc czas na nastawienie okolicznościowej nalewki
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 88
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 87
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5528
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 668
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 88
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 87
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5528
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 668
Składniki
Do miodu dodajemy 200g wódki i dokładnie mieszamy, albo wolno podgrzewając, albo przy użyciu blendera.
Pomarańcze dokładnie myjemy, sparzamy i kroimy w plastry.
Do wysokiego słoja wrzucamy wszystkie bakalie i przyprawy, na wierzchu układamy plastry pomarańczy, zalewamy wódką i miodem, szczelnie przykrywamy i ostawiamy na 10 tygodni.
Na kilka dni przed świętami zlewamy nalewkę przez gazę i rozlewamy do butelek. Odstawiamy jeszcze do leżakowania.
Najlepiej smakuje rok później, ale tylko raz, przez roztargnienie, zachowała się u nas jedna butelka na kolejny rok... Smacznego !!!