Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąca czekolada - gęsta, aromatyczna i rozgrzewająca, dzięki korzennym przyprawom. Idealny comfort food na zimowe wieczory pod kocykiem!
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 188
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1786
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 337
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 247
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 84
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 188
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1786
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 337
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 247
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 84
Składniki
Mleko gotujemy ze śmietanką, cynamonem, obranym imbirem, kardamonem i anyżem na bardzo małym ogniu. Tuż przed wrzeniem odcedzamy. Dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki czekoladę. Trzymamy na małym ogniu i często mieszamy, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Ten proces trwa dość długo, ale nie należy go przyspieszać. Gotową czekoladę przelewamy do szklanek lub kubeczków i dekorujemy bitą śmietaną.