Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna odmiana dla tradycyjnych owocowych soków. Doskonale prezentuje się w dzbanku z cytryna i świeżą miętą na każdej domowej imprezie, ale przede wszystkim jest Pyszny!
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 79
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 41
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 79
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 41
Składniki
Liście mięty(mogą być z łodygami) zalać 5 l wrzącej wody z 5 torebkami kwasu cytrynowego i odstawić na 2 doby.
Następnie odcedzić i wyrzucić liście a do wywaru dodać na 1,5 l soku 1 kg cukru(ja dodałam 3 kg cukru). Wszystko zagotować i gorące przelać do butelek.