Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy syrop z pomarańczy, aromatyczny i słodki, idealny do herbaty, napojów czy deserów.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 115
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 799
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 88
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 504
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 115
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 799
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 88
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 504
Składniki
W garnuszku zagotuj wodę z cukrem aż do rozpuszczenia cukru, dodaj wyciśnięty sok z jednej cytryny i pomarańczy, podzieloną laskę cynamonu, ziarenka kardamonu, anyż oraz goździki. Gotuj na małym ogniu około 10 minut.
Pozostałą pomarańcze sparz i pokrój w plasterki, włóż do gorącego syropu i ostudź. Opcjonalnie możemy dodać kilka łyżeczek rumu, choć nie jest to konieczne.
Przestudzone pomarańcze przekładamy do słoiczka i zalewamy syropem. Zakręcamy i przechowujemy w lodówce.