Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy chlebek, który przygotujecie w zaledwie 15 minut (nie licząc czasu pieczenia). Bez zakwasu, wyrastania i zagniatania ciasta. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki w misce, przelać ciasto do formy i upiec. Gwarantujemy, że będziecie usatysfakcjonowani z rezultatu!
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 157
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 309
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 90
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 157
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 309
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 90
Składniki
Do miski przesiej mąkę. Wsyp łyżeczkę soli.
Do osobnego naczynia wkrusz świeże drożdże, dodaj cukier. Składniki zalej letnią wodą. Całość wymieszaj do rozpuszczenia. Następnie dodaj olej. Mieszankę przelej do suchych składników.
Ciasto na chleb wymieszaj łyżką. Następnie przelej do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia. Powierzchnię wyrównaj.
Chleb wstaw do zimnego piekarnika. Następnie ustaw piekarnik do 180 stopni (grzałka góra-dół). Chleb piecz przez około 70 minut do momentu, aż skórka stanie się chrupiąca i złocista.