Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bułeczki drożdżowe z truskawkami"
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 44
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 42
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2719
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1138
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 44
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 42
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2719
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1138
Składniki
Masło roztop, mleko podgrzej. Do miski wsyp mąkę, dodaj drożdże, cukier, jajko i sól. Wyrób ciasto, dolewając stopniowo ciepłe mleko. Gdy będzie odklejać się od ręki, uzupełnij je płynnym masłem i dobrze zagnieć.
Odstaw ciasto na 50 minut do wyrośnięcia, a w tym czasie przygotuj budyń.
Gotowy placek rozwałkuj na grubość pół cm (powinno mieć kształt zbliżony do prostokąta). Rozsmaruj na nim ciepły budyń, rozłóż umyte oraz pozbawione ogonków truskawki i posyp delikatnie cukrem.
Obłożone nadzieniem ciasto zwiń w rulon, a następnie pokrój w poprzek na kawałki.
Ułóż bułeczki na blasze wyłożonej pergaminem, zostawiając odpowiednie odstępy. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160°C i piecz przez pół godziny. Po wyjęciu posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 60 min, ilość kalorii na 1 porcję: 290. Stopień trudności: średnie.
<strong>Róża Turok z Zielonej Góry</strong>Źródło: Telemax