Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12026
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1188
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 36
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 42
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1028
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 42
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12026
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1188
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 36
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 42
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1028
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 42
Składniki
W filiżance wymieszać drożdże z cukrem. Poczekać chwilę, aż się rozpuszczą. Mąkę wymieszać z wodą, dodać drożdże i olej. Wyrobić ciasto i pozostawić na ok 20 min, żeby wyrosło. Cebulę pokroić w kosteczkę, albo zetrzeć na tarce do warzyw i zeszklić na oleju. Dodać paprykę, pieprz, sól i wystudzić. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ciasto podzielić na 4 części i uformować placki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawić na ok 15 min do wyrośnięcia. Po środku każdego placka zrobić wgłębienie i nałożyć porcję cebuli. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 min. Wyjąć blaszkę, nałożyć ser na każdy placek i zapiekać jeszcze do rozpuszczenia się sera. Podawać ciepłe np. z ketchupem. Smacznego