Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic nie zastąpi wiejskiego domowego chleba ale nie jesteśmy do końca skazani na marketowe dmuchane pieczywo
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 135
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 228
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 56
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 135
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 228
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 56
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie
Do misy wsypujemy mąkę pszenną oraz żytnią, dodajemy drożdże, suchy zakwas, podsmażoną cebulę, sól i zalewamy letnią wodą
Całość dokładnie wymierzać i odstawić na ok 2-30 minut pod przykryciem
Ciasto przekładamy do podłużnej foremki (ok 30x10x7cm) i odstawiamy na godzinę żeby wyrosło, wierzch można posypać mąka
Wyrośnięte ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni z termoobiegiem na środkową półkę i pieczemy ok 50-60 minut