Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma jak swojski chlebek ,jeszcze ciepły,chrupiący i pachnący posmarowany masłem.Nic do szczęścia więcej nie potrzeba. Serdecznie polecam:)
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 674
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 88
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 109
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 868
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 616
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 674
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 88
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 109
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 868
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 616
Składniki
Zrobić zaczyn drożdże,łyżeczka cukru,łyżka mąki,troszkę wody-rozetrzeć i zostawić do wyrośnięcia. Do miski dać obie mąki ,wyrośnięty zaczyn,sól ,wodę i drobno posiekany czosnek. Wszystko dokładnie wyrobić i zostawić w cieple na pół godz.do wyrośnięcia. Foremkę (u mnie 25/25cm) posmarować masłem i wysypać otrębami. Ciasto wyłożyć ,wyrównać zmoczoną w wodzie ręką. Po wierzchu posypać otrębami. Chleb wstawić do nagrzanego piekarnika do 90st.i piec 15min. po tym czasie zwiększyć temp.do 200st i piec 50-60min.Sprawdzić patyczkiem czy ciasto się nie klei. Po upieczeniu studzić na kratce.
Smacznego życzę!