Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb z samych ziaren jest niezwykle prosty łatwy w przygotowaniu i nie można go zepsuć. Nie zawiera grama mąki ani jajek. Można jednak przepis zmodyfikować o ulubione przyprawy, suszone owoce a nawet kakao. Olej kokosowy dodaje mu ciekawego aromatu. Taki chleb świetnie sprawdzi się na niedzielne śniadanie, jako dodatek do słodkiego dżemu czy wytrawnej pasty.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 163
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 562
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1521
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 163
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 562
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1521
Składniki
Wymieszaj nasiona słonecznika z mielonymi ziarnami lnu, migdałami, płatkami owsianymi, babką płesznik i solą.
Olej kokosowy rozpuść w rondelku, na małym ogniu. Zdejmij go z palnika i dodaj do niego syrop z agawy i wodę. Dobrze wymieszaj.
Do płynnej mieszanki dodaj wszystkie ziarna. Wymieszaj, aż cała masa będzie mocno gęsta.
Keksówkę o wymiarach 30x11 cm lub formę do pieczenia chleba wyłóż papierem do pieczenia. Przelej masę do przygotowanego naczynia. Odstaw foremkę na 2 godziny.
Piekarnik rozgrzej do 175 st. Celsjusza. Chleb z samych ziaren piecz przez 20 minut. Wyjmij chleb z formy i kontynuuj pieczenie go do góry nogami na ruszcie piekarnika przez kolejne 40 minut.
Chleb wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Przechowuj go w zamkniętym pojemniku i zużyj w ciągu 5 dni.