Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb szybko się robi. Ciepły, chrupiący smakuje najlepiej.
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 846
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 119
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 66
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 846
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 119
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 66
Składniki
Drożdże wymieszać z cukrem i ze szklanką ciepłej wody.
Mąkę wymieszać z solą, siemieniem i płatkami.
Do suchych składników dodać rozpuszczone drożdże i resztę ciepłej wody. Dokładnie wymieszać łyżką. Odstawić na pół godziny w ciepłe miejsce.
Foremkę 12cmx35cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wysmarować olejem. Przełożyć ciasto do foremki.
Piec ok 1 godz w temperaturze 200 st. Na ostatnie 15 minut wyjąć chleb z foremki i piec bez formy. Upieczony chleb wystudzić na kratce.