Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki rozpływają się w ustach. Znikają z talerza zanim ostygną.
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 29
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 31
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2699
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1132
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 29
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 31
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2699
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1132
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać pokrojone schłodzone masło, żółtka, cukier puder, jogurt i szczyptę soli. Zagnieść ciasto i owinąć w folię spożywczą. Włożyć na pół godziny do lodówki.
Ciasto podzielić na trzy części. Każdy kawałek rozwałkować na oprószonym mąką blacie, na ok 2 mm grubości., na kształt koła. Kroić jak pizzę na 8 części. Na każdą część od szerszej strony nakładać dżem i zwijać do węższej strony.
Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez około 25 minut w nagrzanym piekarniku do 190 stopni. Przestudzone rogaliki posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!