Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczywo idealne na śniadanie, kolację, do pracy , szkoły i na wyjazd.
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1257
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1624
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 123
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 107
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1257
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1624
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 123
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 107
Składniki
Blaszka 24 X 24 cm, wysmarowana tłuszczem i posypana bulką tartą. Ciasto. Masło rozpuścić. Do miski przesiać mąkę do środka wkruszyć drożdże, posypać cukrem i zalać kilkoma łyżkami mleka. Gdy drożdże podrosną dodać resztę składników i wyrobić gładkie ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić do podrośnięcia na ok. 50 minut.
Farsz. Brokuł pokroić w drobne różyczki i przesmażyć z rozgniecionym czosnkiem. Po przesmażeniu wymieszać z oliwkami, doprawić solą i pieprzem. Połowę wyrośniętego ciasta wyłożyć na spód blaszki. Równomiernie nałożyć farsz i przykryć resztą ciasta. Wierzch posmarować roztrzepanym żółtkiem z odrobiną mleka i soli. Posypać pestkami. Piec w 180 C 10 minut, potem w 170 C ok. 30 minut.