Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To idealna przekąska. Babeczki przygotuje się bardzo szybko, a swoim smakiem zachwycą nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Smakują bowiem pysznie na ciepło i na zimno.
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 178
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 492
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 312
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4383
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 178
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 492
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 312
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4383
Składniki
Posiekaną cebulę zeszklić z czosnkiem (zmiażdżonym) na patelni. Dodać szpinak, smażyć kilka minut, aby szpinak odparował z wody. Dodać rozdrobniony ser i przyprawy do smaku, dokładnie wymieszać. Chwilę podsmażyć. Odstawić do wystudzenia. Z ciasta francuskiego wykroić kwadraty, a następnie wylepić nimi babeczki. Babeczki z ciastem napełnić szpinakiem. Kilka babeczek posypać serem żółtym. Piec w 220 st ok 10-12 minut ( wg przepisu z ciasta francuskiego)
Zamiast sera fety można wykorzystać ser pleśniowy. Polecam!