Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajaderki są proste i szybkie do przygotowania a przy okazji można do nich wykorzystać ciastowe resztki i przemycić troszkę zdrowych składników. Te małe, wilgotne, słodkie kuleczki z czekoladowym wnętrzem bogatym w bakalie zaspokoją podniebienie niejednego łasucha!
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 83
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 53
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 209
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 83
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 53
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 209
Składniki
Do większej miski kruszymy herbatniki i biszkopty. Dodajemy płatki owsiane, siemię lniane, kakao,aromat i kokosy i całość mieszamy. Następnie dodajemy dżem, jogurt lub śmietanę i masło orzechowe - mieszamy jeszcze raz dokładnie łącząc składniki. Odstawiamy na pół godzinki do lodówki aby całość się schłodziła i po tym czasie formujemy małe kulki. Można całość obtoczyć w czekoladzie, orzechach lub wiórkach kokosowych. Smacznego!