Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajna, smaczna przekąska. Z podanych proporcji wychodzi 6 -7 okrągłych placuszków.
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 53
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 42
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 35
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 53
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 42
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 35
Składniki
Przygotować nadzienie. Cebule drobno pokroić i zeszklić na oleju z suszonymi pomidorami. Wystudzić.
Mąkę przesiać do miski. Dodać przyprawy i wymieszać. W jednym kubku ciepłej, przegotowanej wody rozprowadzić drożdże. Dodać łyżkę cukru i szczyptę mąki. Gdy drożdże zaczną pracować, przelać do miski z mąką. Miskę przykryć ściereczką. Po pół godzinie zarobić ciasto. Jeszcze trochę poczekać ( jakieś 10 minut) i zacząć formować okrągłe placuszki. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdy placuszek nałożyć nadzienie. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C około 20 minut.