Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4968
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 188
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 127
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1793
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4968
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 188
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 127
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1793
Składniki
Rozgrzać patelnię (jeśli teflonowa - bez soli, jeśli zwykła - wysypać solą, tak żeby przykryła dość grubą warstwą całe dno; po rozgrzaniu wysypać i wytrzeć suchą szmatką). Parmezan wymieszać z przyprawami i łyżeczką nakładać na rozgrzaną patelnię. Wygładzić na cieniutki placuszek - jeśli to możliwe nadać okrągły kształt. Podpiekać na złoto ok.2 min., aż ser "wyschnie". Delikatnie zdjąć z patelni i rozłożyć na pergaminie do ostygnięcia. Świetny dodatek do zup - kremów (brokułowy, grzybowy, porowy, cukiniowy, z zielonego groszku), do sałatek lub po prostu do pochrupania.