Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne wykorzystanie mięsa do spaghetti na szybki i bardzo smaczny obiad. Podane składniki na farsz wystarczyły na dwa obiady dla dwóch osób, spaghetti bolognese i naleśniki.
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 259
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1391
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6467
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 208
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 259
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1391
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6467
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 208
Składniki
Z mięsa, cebuli, czosnku, papryki i kukurydzy przygotowujemy farsz (jak go wykonać zobacz przepis na moim koncie ''Spaghetti bolognese''). Gdy nam zostanie farsz do spaghetti z dnia poprzedniego, jest to idealne rozwiązanie by je zużyć. Farsz troszkę bardziej odparowujemy, by nie był za rzadki.
Smażymy naleśniki. Na pewno każdy z Was ma swój sposób. Mieszamy mąkę z jajkiem, mlekiem i wodą. Ja dodaje pare kropel oleju oraz przyprawy np. mieszankę ziół włoskich, a jeśli nie macie może to być papryka słodka, ostra, tymianek, bazylia, czosnek, oregano itp.. co kto lubi:)
Na naleśniki wykładamy farsz. Składamy na pół i jeszcze raz na pół. Na rozgrzaną patelnię kładziemy naleśniki. Gdy się już podsmażą i będą chrupiące przekładamy na drugą stronę, a na wierzch kładziemy plasterek żółtego sera. Gdy się podpieką z drugiej strony, a ser lekko rozpuści ściągamy na talerz i... Smacznego:)