Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To efektowna, smaczna a przy tym bardzo prosta przekąska. Można ją podawać na ciepło lub na zimno, w towarzystwie barszczu.
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 48
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 36
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 23
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 205
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 48
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 36
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 23
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 205
Składniki
Ciasto francuskie lekko rozwałkować. Rozsmarować na nim równomiernie pesto i rozłożyć starty na drobnych oczkach żółty ser. Przygotowane ciasto kroić nożem na paski szerokości około 1cm. Każdy pasek chwycić za oba końce i skręcić w przeciwnych kierunkach, by powstała sprężynka. Układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, zachowując 2cm odstępy. Końce paluszków przycisnąć do blaszki. Paluszki posypać sezamem. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 15-20 min