Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kotlety schabowe nieco inaczej z serem i szynką
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1748
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 56
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4741
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1748
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 56
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4741
Składniki
W każdym z filetów zrobić ‘kieszonkę’, nacinając głęboko kotlet z jednej krawędzi.Przyprawić oby dwa filety zarówno w środku jak i nazwenątrz solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczka. Do zrobionej kieszonki wepchnąć po 1 plasterku szynki i sera (ułatwiam sobie nieco kroją na plasterek sera oraz szynki).Jesli za mocno rozetniemy to spiąć wykałaczką albo obwiązać białą nitką, żeby nie rozwaliły się podczas smażenia. Panierować jajku i bułce tartej, smażyć na rumiano z obu stron przez parę minut, na niedużym ogniu. Pod koniec smażenia przykryć je na minutę przykrywką, żeby lepiej doszły w środku – po przekrojeniu rozpuszczony ser powinien delikatnie wypływać z kotleta.... Proponowane podanie z młodymi ziemniaczkami jak widać na załączonym zdjęciu