Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne,bezmięsne danie,które można podawać np z ziemniakami lub samodzielnie:)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1722
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1722
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Składniki
Cukinie umyć,obrać,przeciąć wzdłuż i łyżeczką wydrążyć trochę miąższu.Tak przygotowane cukinie zblanszować,wystudzić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
Cebulę obrać,pokroić w kostkę z zeszklić na oleju.Papryki umyć,usunąć gniazda nasienne,pokroić w kostkę i dodać do cebuli.Pomidory obrać ze skórki,pokroić w kostkę i również dodać do reszty warzyw,razem z pokrojonym miąższem z cukinii.Wszystko razem dusić kilka minut,następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,zioła prowansalskie i doprawić pieprzem i solą.Tak przygotowanym farszem napełnić wydrążone cukinie,posypać na wierzchu startym żółtym serem i zapiec ok 15-20 min w temp.200 st