Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z solą i pieprzem, najsmaczniejsze jakie jadłam do tej pory!
Przepis dnia
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 326
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 154
Szybki, prosty obiad z makaronem lub ryżem.
Odsłon: 157
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 160
Przepis dnia
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 326
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 154
Szybki, prosty obiad z makaronem lub ryżem.
Odsłon: 157
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 160
Składniki
Ziemniaki umyłam i pokroiłam na najcieńsze plasterki na mandolinie. Olej rozgrzałam na dużej patelni. Olej jest gotowy gdy plasterek momentalnie wypływa. samemu należy ustawić temperaturę smażenia, aby chipsy nie były z byt ciemne, albo nie chrupkie po środku. na patelnie dawałam po około 10 plasterków aby się nie stykały. Po lekkim zrumienieniu obracałam plasterki.
Smacznego :)