Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chipsy kukurydziane - domowe nachosy, zdrowsza wersja popularnej przekąski
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 151
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 26252
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 698
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 17651
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 151
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 26252
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 698
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 17651
Składniki
Do miski wsypać oba rodzaje mąki, dodać przyprawy i wymieszać. Wlać oliwę i stopniowo dolewać wodę, tak żeby zlepiła składniki i dało się z nich ulepić kulę (ok 1/3 szklanki). Wyrabiać przez chwilę ciasto, ulepić kulkę i odłożyć ją pod ścierką na 1/2 godziny.
Następnie kulkę podzielić na pół, każdą z kulek rozwałkować na cienko w prostokąt na papierze do pieczenia ( papier musi być wycięty na wielkość blachy). Ciasto pokroić w trójkąty i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, Piec ok 15-20 minut aż będą rumiane i chrupkie ( w trakcie pieczenia warto je przewrócić).