Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj po raz pierwszy przygotowałam placuszki z dyni. Nie wszyscy domownicy ją lubią, ale ja jak każda gospodyni chciałam sprawdzić jaki smak mają takie dyniowe placuszki. Okazało się, że wyszły pyszne , nie spodziewałam się takiego smaku.
tarka, miska, nóż, patelnia,
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 22
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 21
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2687
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1126
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 22
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 21
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2687
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1126
Składniki
Dynię pokroić na kawałki, obrać ze skóry usunąć pestki, a miąższ zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do startej dyni dodać jajka, przyprawy i wymieszać. Do całości dodać mąkę i ponownie wymieszać na jednolitą masę do połączenia składników. Następnie na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, łyżką nakładać porcje masy formując placuszki. Placki smażyć na złoty kolor około 2 -3 minuty z każdej strony. Kiedy będą przyrumienione zdjąć na talerz. Podawać z gęstą śmietaną lub jogurtem.
Smażenie placuszków.