Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 29
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 173
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 364
Chłopski garnek to kwintesencja polskiej kuchni, w którym używamy świeżych, l...
Odsłon: 155
Szukasz ciekawej, a zarazem tradycyjnej przekąski na imprezę rodzinną? Wyprób...
Odsłon: 142
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 29
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 173
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 364
Chłopski garnek to kwintesencja polskiej kuchni, w którym używamy świeżych, l...
Odsłon: 155
Szukasz ciekawej, a zarazem tradycyjnej przekąski na imprezę rodzinną? Wyprób...
Odsłon: 142
Składniki
marchewkę i pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach,cebulę pokroić w drobną kostkę. Wszystko wrzucić na patelnię, dodać mięso mielone, podlać odrobiną wody. Dusić pod przykryciem aż do miękkości.
Wszystko dokładnie wymieszać z ugotowaną kaszą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz nałożyć do wydrążonych papryk.
Wierzch posypać starym żółtym serem lub położyć po plasterku sera topionego. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, podlać 1/2 szklanki wody. Wstawić na 40-45 minut do gorącego piekarnika nagrzanego do 180 stopni.