Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podaję dzisiaj przepis na moje filety śledziowe opiekane w zalewie octowej. Bardzo lubię wręcz kocham śledzie pod każda postacią , dlatego też często je przygotowuję.
garnek, miska, talerz, nóż, patelnia,
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 27
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 26
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2693
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1130
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 27
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 26
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2693
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1130
Składniki
Śledzie oczyszczamy , płuczemy a następnie osuszamy. Śledzie oprószamy solą, pieprzem , obtaczamy w mące , rozbełtanym jajku z odrobiną przyprawy do ryb i w bułce tartej. Smażymy na oleju lub maśle klarownym z obydwu stron na złoty kolor. Przygotowanie zalewy: Do większego garnka wlewamy wodę , dodajemy sól , cukier oraz pozostałe przyprawy. Dodajemy obraną , pokrojoną w prążki cebulę. Całość doprowadzamy do zagotowania i gotujemy kilka minut. Dodajemy ocet i jeszcze raz doprowadzamy do zagotowania. Zalewę studzimy ' Usmażone śledzie układamy w większym garnku przekładając sparzoną , pokrojoną w prążki cebulą i zalewamy wystudzona letnią zalewą. Odkładamy w chłodne miejsce na kilka dni najlepiej do 3 -4 dni , po tym czasie śledzie są gotowe do spożycia. Ja już po 2 dniach zajadam.
Śledzie gotowe do spożycia.