Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i lekka tarta z brokułami, pomidorkami oraz serem Camembert na francuskim cieście.
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 79
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12037
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1215
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 43
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 45
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1067
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 79
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12037
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1215
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 43
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 45
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1067
Składniki
Brokuła podzielić na różyczki i ugotować al dente na parze lub w lekko osolonej wodzie. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Cebulę pokroić w kostkę, a czosnek przecisnąć przez praskę. Podsmażyć na maśle, posolić i odstawić. Formę do tarty natłuścić, oprószyć bułką tartą, a następnie wyłożyć ciastem. Dno nakłuć widelcem,a następnie podpiec w piekarniku przez ok. 10 min. Jajka roztrzepać z jogurtem, cebulą, czosnkiem oraz przyprawami. Na podpieczonym spodzie wyłożyć różyczki brokułów i kawałki sera. Zalać całość masą jajeczno-jogurtową. Na koniec ułożyć kawałki pomidorków pokrojonych w ćwiartki. Piec przez ok. 25 minut. Ostudzić.