Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja galarety na ostro
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 173
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 491
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 309
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4360
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 173
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 491
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 309
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4360
Składniki
Golonkę , nóżki , ogon dokładnie umyłem ,włożyłem do garnka ,zalałem zimną wodą. Zagotowałem ,zebrałem szumowiny. Dodałem wołowinę. Gotowałem na wolnym ogniu , po około 2 godzinach dodałem warzywa wcześniej umyte i obrane .Całe wrzuciłem do gotującego się mięsa. Dodałem czosnek i wszystkie przyprawy ,gotowałem na wolnym ,aż mięso odchodziło od kości. Następnie mięso i warzywa wyjąłem z wywaru. Powstały bulion przesączyłem przez gęste sito. Doprawiłem solą i pieprzem. Mięso po ostygnięciu ,rozdrobniłem na małe kawałki. Marchew pokroiłem w krążki. Wyporcjowałem marchew i mięso do pojemników , dodałem ;listki natki , zalałem powstałym bulionem. Odstawiłem w chłodne miejsce do ostygnięcia.