Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To fajna przekąska na różne okazje i uroczystości. Jest pyszną alternatywą dla zimnych nóżek.
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 259
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1391
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6467
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 208
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 259
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1391
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6467
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 208
Składniki
Odlewamy 200ml ciepłego bulionu i rozpuszczamy w nim żelatynę. Szynkę, marchewkę i pietruszkę kroimy w kosteczkę. Groszek i kukurydzę odsączamy z zalewy. Do ciepłego bulionu wlewamy ocet i doprawiamy do smaku. Następnie dodajemy rozpuszczoną żelatynę, warzywa i szynkę. Podłużną formę wykładamy folią spożywczą i napełniamy do połowy galaretką. Następnie układamy jajka, lekko je wciskając i zalewamy resztą galaretki. Całość odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Polecam