Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybką ale smaczną przystawkę. Połączenie camemberta, gruszki oraz ciasta francuskiego dało przepyszne ciasteczka, które z żurawiną i oregano pobudziły nasze kubki smakowe przed daniem głównym.
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 127
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 544
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1522
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 127
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 544
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1522
Składniki
Płat ciasta francuskiego kroimy na kwadraty powiedzmy 5 na 5 centymetrów. Na każdym z nich układamy kawałki sera camembert, plaster obranej gruszki bez pestek.
Posypujemy gruszkę suszonym oregano i zapiekamy wszystko w piecu rozgrzanym do 180 stopni kilka minut. Można przed pieczeniem brzegi ciasta posmarować rozkłóconym jajkiem by nabrały smacznego blasku.
Ciastka podajemy z łyżeczką żurawiny i świeżym oregano. Jak ktoś nie lubi wytrawnych ciastek przed posiłkiem to na blogu mam pyszne ciasteczka do kawy lub na deser - link pod wpisem.