Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna to zdecydowanie najbardziej zielona pora roku, dlatego kolor dodający nadziei powinien znaleźć się także na naszych stołach. Te jajka faszerowane szpinakiem wprowadzą ciekawy akcent podczas wielkanocnego śniadania, a ich łagodny i kremowy smak sprawi, że po tę wiosenną przekąskę sięgną także dzieci. Same jajka możesz ugotować z wyprzedzeniem, jednak farsz przygotuj tuż przed podaniem przystawki.
Smakowite, chrupiące i soczyste żeberka z piekarnika.
Odsłon: 396
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 907
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 859
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną sałatkę makaronową z kurczakiem. S...
Odsłon: 65
Smakowite, chrupiące i soczyste żeberka z piekarnika.
Odsłon: 396
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 907
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 859
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną sałatkę makaronową z kurczakiem. S...
Odsłon: 65
Składniki
Ugotuj jajka na twardo w osolonej wodzie, po czym ostudź i obierz. Przetnij na połowy, ostrożnie wyjmij żółtka i przełóż je do miski. Do żółtek dodaj umyty i osuszony szpinak, ser, drobno posiekany czosnek i natkę pietruszki, sok z cytrusa, oliwę, sól oraz czarny pieprz, a na koniec obrane i pozbawione pestki awokado. Zmiksuj całość na jednolitą masę i przełóż ją do rękawa cukierniczego. Pamiętaj, aby awokado dorzucić na końcu, aby nie zaczęło ciemnieć.
Tak przygotowanym farszem nadziewaj białka jaj i układaj na ozdobnym talerzu. Jajka faszerowane szpinakiem udekoruj młodymi listkami i od razu podawaj.