Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajna przystawka na urodziny, na imprezę. Szybka do zrobienia. Fajnie się prezentuje i smakuje. Bardzo wam ją polecam.
Garnek, miska, nóż, deska
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 182
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 492
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 312
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4388
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 182
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 492
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 312
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4388
Składniki
Do wody dodać szczyptę soli przy gotowaniu jajek. Ugotować na twardo. Ugotowane jajka przekroić na pół. Wydrążamy żółtka. Do żółtek dodajemy 1 łyżeczkę majonezu i sok z ogórków aby powstała gęsta masa. Tą masą wypełniamy dołki jajek. Po wypełnieniu kładziemy na każde jajko po trzy listki rukoli. Łososia kroimy w drobną kosteczkę, uważając przy tym na ości (wyciągnąć je), do łososia dodajemy drugą łyżeczkę majonezu i śmietanę 18% .Wyrabiamy na gęstą masę. Formujemy z tego małe podłużne kotleciki i kładziemy je na jajko. Na wierzchu robimy zygzaki z majonezu i posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.