Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna, moja propozycja podania jajek na wielkanocny stół.
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 29
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 30
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2699
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1132
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 29
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 30
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2699
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1132
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Zalać zimną wodą i po ostudzeniu obrać. Przekroić na dwie części. Żółtka delikatnie usunąć i przełożyć do głębszej miski. Połówki jajek panierować najpierw w mące , następnie w jajku i w sezamie. Smażyć do zrumienienia w głębokim oleju z dwóch stron. Wyjmować łyżką cedzakową na papierowy ręcznik by usunąć nadmiar oleju. Do żółtek dodać musztardę, majonez i keczup. Doprawić solą i pieprzem.Farsz powinien być gęsty. Przełożyć do rękawa cukierniczego lub szprycy i wyciskać na każdą połówkę jajka. Posypać słodką, sproszkowaną papryką. Udekorować kiełkami, rzodkiewką i pociętym listkiem pora.