Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowywane w ten sposób jajka podawała moja babcia. Zawsze na rodzinne spotkania miała gotowe minimum dwa półmiski. Jajka znikały ze stołu jako pierwsze i nie wiadomo skąd pojawiała się kolejna porcja.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6002
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 91
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 63
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6002
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 91
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 63
Składniki
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać. Dwa jajka przeciąć na połówki, żółtka wyjąć łyżeczką, posiekać, utrzeć z majonezem i jogurtem. Doprawić do smaku musztardą, solą, pieprzem i szczyptą cukru. Dodać drobno pokrojone marynowane pieczarki i ogórki oraz posiekane białko z dwóch jajek. Pozostałe jajka przekroić na połowy, ułożyć na półmisku, polać sosem i posypać szczypiorkiem.