Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj pokażę, jak solę smalec. Okazuje się, że jest bardzo smaczny, miękki, umiarkowanie ostry. Do solenia używam świeżego smalcu z mięsem.
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 23
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 24
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2687
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1128
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 23
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 24
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2687
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1128
Składniki
Ze wszystkich stron dobrze jest natrzeć świeży boczek solą. Salo weźmie sól w razie potrzeby, więc nie bój się, że jest dużo soli. Zmiel suszony tymianek w dłoniach i posyp smalcem. Wlać 1 cm warstwę soli na dno pojemnika i włożyć smalec. Wstaw do lodówki w dziale do przechowywania warzyw.
Po dwóch dniach oczyść smalec z soli i tymianku. Wymieszaj posiekany czosnek z czarnym pieprzem i zetrzyj smalec. Przechowywać w lodówce lub zamrażarce. Nawiasem mówiąc, mój przyjacielu, obejrzyj wideo i wszystko będzie dla ciebie jasne. Smacznego