Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomita przekąska lub dodatek do dania głównego. Sekretem jest przygotowanie idealnego ciasta naleśnikowego.
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 170
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 354
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 105
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 170
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 354
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 105
Składniki
Kalafiora podziel na różyczki. Ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Odcedź i wystudź.
Przygotuj ciasto naleśnikowe. Do misko wsyp mąkę, dodaj przyprawy i za pomocą rózgi wymieszaj. Następnie wlej mleko, wodę gazowaną i dodaj jajko. Zmiksuj składniki. Masa powinna być gładka i nie za gęsta.
Na patelni rozgrzej tłuszcz. Wystudzone różyczki kalafiora maczaj w cieście naleśnikowym. Smaż na rumiany kolor ze wszystkich stron.
Usmażony kalafior wykładaj na ręcznik papierowy, który wchłonie nadmiar tłuszczu.
Podawaj z ulubionym sosem np. ranczerskim.