Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka gotowana w musztardzie i majonezie to pyszna domowa wędlina, idealna na kanapki. Taka wędlina jest mięciutka i soczysta.
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 84
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 55
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 211
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 84
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 55
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 211
Składniki
Mięso natarłam z jednej strony przyprawą do mięsa wieprzowego. Odstawiłam na około godzinę do lodówki, żeby się trochę zamarynowało. W garnku, niewielkiej ilości zimnej wody rozmieszałam majonez i musztardę. Dodałam sól i roztarty majeranek i zamieszałam. Włożyłam mięso. Dodałam listek laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Dodałam również obraną i przekrojoną na połówki cebulę. Dolałam jeszcze trochę wody, aby sięgała do ok. 3/4 wysokości mięsa. Garnek ustawiłam na gazie i zagotowałam mięso. Wtedy zmniejszyłam ogień na minimalny i gotowałam mięso ok. godziny. Po wyłączeniu gazu, pozostawiłam mięso w zalewie, aby tak wystygło. Chłodne mięso wyjęłam z zalewy i pozostawiłam na kratce, aby trochę odciekło. Następnie schłodziłam mięso w lodówce. Po schłodzeniu pokroiłam karkówkę na cienkie plasterki jak wędlinę na kanapki. stronie.