Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny doskonały przepis od Teściowe Marysi. Zawsze się udaje. Jest przebojem na wszystkich uroczystościach rodzinnych. Takiej wędliny nie da się kupić !
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 52
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 41
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 32
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 52
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 41
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 32
Składniki
Karczek natrzeć solą, majerankiem i rozdrobnionym czosnkiem. Włożyć do naczynia żaroodpornego lub dużej miski, przykryć i odstawić do lodówki na noc.
Wypłukać i zamoczyć w zimnej wodzie na 20 minut.
Wysuszyć, związać sznurkiem, posypać pieprzem i majerankiem.
Podłożyć smalcu ( oleju ) pod spód, wlać odrobinę wody, piec w przykrytym naczyniu żaroodpornym ( lub gęsiarce ) w piekarniku ( góra - dół ) w temperaturze 220 st.C przez 1,5 godziny.
Wyłączyć i studzić w piekarniku. Po wystudzeniu można rozwiązać sznurek. Schłodzić w lodówce.