Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaszanka po wiejsku z grilla to pyszne danie, które króluje podczas majówki w mojej rodzinie! Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu.
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 262
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1398
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 262
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1398
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Składniki
Na patelni roztapiam smalec, podsmażam posiekaną cebulkę z kiszoną kapustą do zmięknięcia. Całość doprawiam do smaku odrobiną cukru, kminku, szczyptą ostrej papryki oraz pieprzem. Chwilę studzę.
Na kawałku folii aluminiowej układam rozkrojoną wzdłuż kaszankę, obkładam ją podsmażoną uprzednio kapustą. Zawartość folii zawijam szczelnie w rulonik. Czynność powtarzam (każdą kaszankę zawijam oddzielnie). Ruloniki z foli układam na grillu i opiekam z każdej strony. Gdy są gotowe, rozwijam folię i kaszankę z kapustą przenoszę na talerz. Można podawać z keczupem lub musztardą. Smacznego!