Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne kiełbaski w cieście francuskim, wspaniała przekąska dla dzieci i dorosłych. Świetnie smakuje na ciepło i zimno. Pomysł na przystawkę na imprezę w tym kinderbal.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 108
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 225
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2222
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 398
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 270
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 108
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 225
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2222
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 398
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 270
Składniki
Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Nastawiamy piekarnik na 180 st.C. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy podłużnie na trzy części a następnie na pięć tak aby w efekcie końcowym wyszło nam 15 kwadracików. Na każdy kwadrat sypiemy trochę sera, układamy kiełbaskę i zawijamy. Gotowe kiełbaski układamy na dużą blachę z piekarnika wyłożoną papierem pergaminowym posmarowanym olejem i posypanym mąką. Blaszkę z kiełbaskami wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 15-20 minut- aż się ciasto zarumieni. Wyjmujemy, studzimy. Smacznego!