Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie można wykorzystać na wiele sposobów. Dziś proponuję wytrawną przekąskę. Zapewniam, że zniknie w szybkim tempie.
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 109
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1760
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 62
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4808
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 109
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1760
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 62
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4808
Składniki
Na oleju zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Dodać przepuszczony przez praskę czosnek i lekko rozmrożone kulki szpinaku. Smażyć nadal mieszając. Masa warzywna musi być w miarę jednolita. Wtedy wymieszać z pokruszonym serem. Doprawić jeszcze solą i pieprzem. Z solą ostrożnie, gdyż ser już jest słony. Płat ciasta francuskiego podzielić na kwadraty o boku + - 10 cm. Na każdy kwadrat nakładać łyżeczkę farszu. Rogi ciasta złożyć w kopertę i skleić. Koperty posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku do 220 st. C około 15 minut.