Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co tu ukrywać, są przepyszne i rozpływają się w ustach!
tarka
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 84
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 483
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1502
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 84
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 483
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1502
Składniki
Najlepiej mieć ugotowane w osolonej wodzie tłuczone ziemniaki z poprzedniego dnia. Poprzedniego dnia można też zetrzeć cukinie i ją posolić. Cukinie trzeba odcisnąć, dodać do ziemniaków jak i pozostałe składniki. Masę się wyrabia: Cukinia jest starta na grubszym oczku, cebula na oczku ziemniaczanym, czosnek na drobnym, chili jest posiekane, jeszcze pół łyżeczki kuminu, szczypta gałki, i 3/4 łyżeczki soli- cukinia była już wcześniej posolona.
Formuje się dosyć płaskie kotlety- tłuczone ziemniaki miękną podczas smażenia i kotleciki mogłyby się uszkodzić podczas obracania. Bułkę mocno się wciska w masę, aby utworzyła się chrupiąca skórka. Kotlety smaży się niespiesznie na rumiano.
Smacznego :)