Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na sobotnią imprezę, lub spotkanie rodzinne, gdzie nie chce nam się przygotowywać specjalnych przekąsek. Jest niesamowicie łatwe, ale smakuje naprawdę dobrze. Osobiście bardzo lubię takiego typu przekąski np. z pastą jajeczną. Więc pomysł przypadł mi do gustu. Jak się okazało nie tylko mi, ponieważ całej rodzinie bardzo smakowało. Miał być szczypiorek, ale go pominęłam, uważam, że jedna cebula naprawdę wystarczy.
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 835
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 114
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 64
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 73
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 835
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 114
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 64
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 73
Składniki
Mąkę pszenną, margarynę, żółtko, śmietanę, sól i proszek do pieczenia połączyć ze sobą w misce i wyrobić ciasto. Zawinąć w folię aluminiową lub spożywczą i schować do lodówki na 30 minut. W między czasie wstawić wodę na jajka i gotować do 10 minut. Obrać i pokroić cebulę w kostkę. Naszykować blender. Wszystkie składniki razem z ostudzonymi jajkami włożyć do miski i zblednować na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Ciasto wyjąć i wyłożyć foremki*. Do każdej nasypać trochę grochu lub fasoli, żeby ciasto nie podniosło się do góry. ( Oczywiście zrobić to na papierze lub folii ). Pieczemy przez 10 minut w 190 stopniach. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Nakładamy naszą pastę i ozdabiamy natką pietruszki do smaku. *Wkładamy foremki z ciastem na 20 minut do lodówki, dzięki czemu ciastka nie skurczą się podczas pieczenia.