Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bliskowschodnie smakołyki a dla mnie danie- wyzwanie, okazało się o wiele prostsze w wykonaniu.
malakser
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 44
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 85
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1095
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 130
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 44
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 85
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1095
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 130
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Składniki
Ciasto: Kaszę bulgur zalewa się ciepłą wodą i zostawia na 30 minut. Odsączoną kaszę daje się malaksera, z posiekaną cebulą, przyprawami i mięsem mielonym. Wyrabiać do uzyskania ciastowatej masy, którą można formować. Farsz: Na patelni podsmaża się posiekaną cebulę, dodaje się mięso mielone i przyprawy. Formowanie: Na zdjęciu zrobiłam błąd, rozpłaszczałam porcje ciasta a powinnam uformować z niego głębokie miseczki i tam wkładać farsz. Farsz się zalepia, formuje się jakby cepeliny, stożkowate z obu stron. Kubaby smaży się w głębokim tłuszczu do zrumienienia.
Tak wyglądają kupne kubaby.
Smacznego :)